A következő élő közvetítés része Biden kegyetlen zsarnoknak hívta Putyint

Zelenszkij: Moszkva nem békére, offenzívára készül

MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat
MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Az ukrán elnök szerint Moszkva újabb csapatokat von a határhoz. .

Oroszország ki akarja terjeszteni a háborút, újabb offenzívára készül, újabb csapatokat von össze az ukrán határnál.

Aki mindezt megteszi, az nem akar békét.

Volodimir Zelenszkij Harkiv városában arról beszélt, a békéről a párbeszéd csak orosz megtévesztés, amit Ukrajna ismer leginkább, Moszkva azzal fedezte a háború előkészítését is. Oroszországot olyanok vezetik, akik normává tennék az emberek, városok, falvak elpusztítását, a népek megosztását és az államhatárok eltörlését.

Nincs olyan nemzet, amelyik csak a saját erőfeszítéseivel tudna megállítani egy ilyen háborút. Szükségünk van a világ vezetőinek részvételére

– idézte az MTI az ukrán elnököt, aki kérte Joe Biden amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnököt, hogy vegyenek részt a svájci békecsúcson. Egyúttal jelezte, eddig már több mint 80 ország erősítette meg részvételét. Zelenszkij emlékeztette a világ vezetőit arra, hogy Harkivban jelenleg is több mint egymillió ember él, és Oroszország harmadik éve napi szinten bombázza és lövi a várost.

A nyugat-ukrajnai Vinnicja megye kormányzója a Telegramon közölte, három ember megsérült a régióban egy éjszakai orosz csapás miatt. Lakóházakat ért a támadás, negyven embert evakuálni kellett. Az ukrán légierő szerint vasárnapra virradóra Oroszország 14 rakétával és több mint harminc drónnal támadta Ukrajnát, ebből 12 rakétát és 31 Sahid csapásmérő drónt sikerült megsemmisíteni.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik