A következő élő közvetítés része Meghalt az iráni elnök a vasárnapi helikopterbalesetben

A lengyel elnök a szmolenszki légi katasztrófát idézte fel az iráni elnöki helikopter balesetét követő részvétnyilvánításban

AFP PHOTO / Iráni Vörös Félhold
Képernyőkép egy videóból, amely az iráni elnök helikopterének roncsait mutatja.
AFP PHOTO / Iráni Vörös Félhold
Képernyőkép egy videóból, amely az iráni elnök helikopterének roncsait mutatja.

Az Ebrahim Raiszi iráni államfőt szállító helikopter katasztrófája kapcsán Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn részvétét nyilvánította az iráni népnek, és felidézte a lengyel állami küldöttség halálával végződő 2010-es szmolenszki légikatasztrófát.

Az iráni hatóságok hétfő reggel megerősítették, hogy a vasárnap délutáni balesetben Raiszi és a helikopter nyolc másik utasa – köztük Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter – életét vesztette.

Mélyen megrendített Ebrahim Raiszi úr, Irán elnöke és a kormányküldöttség tragikus halálának híre

írta a lengyel államfő az X felületen.

Hozzátette: kevés nemzet történelmének vannak ilyen tragikus lapjai. A lengyelek viszont a lengyel kormánygépnek az oroszországi Szmolenszkben 2010-ben bekövetkezett katasztrófája óta ismerik „a sokk és az üresség érzetét, amely a politikai és a társadalmi elit, a rokonok és a barátok hirtelen elvesztése után megmarad az emberi szívekben és az államban” – fogalmazott Andrzej Duda. A lengyel nemzet ezért „különös beleérzéssel”, imában és gyászban osztozik az áldozatok hozzátartozóival és az iráni néppel – fogalmazott a lengyel elnök.

A 2010-es szmolenszki légi katasztrófában a kormánygép fedélzetén utazó 96 ember, közül Lech Kaczynski akkori lengyel elnök hunyt el.

A varsói külügyminisztérium hétfőn az X-en Hoszein Amirabdollahián hozzátartozóinak nyilvánított részvétet.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik