A következő élő közvetítés része Meghalt az iráni elnök a vasárnapi helikopterbalesetben

65 mentőalakulat kereste Raiszi gépét

AFP PHOTO / Iráni Vörös Félhold
Képernyőkép egy videóból, amely az iráni elnök helikopterének roncsait mutatja.
AFP PHOTO / Iráni Vörös Félhold
Képernyőkép egy videóból, amely az iráni elnök helikopterének roncsait mutatja.

Vasárnap a sötétség beálltával a mentőcsapatok gyalog, viszontagságos időjárási körülmények és nehéz terepviszonyok között folytatták az iráni elnök helikopter utáni keresést. A mentőalakulatok száma időközben 65-re emelkedett. A kutatásban a fegyveres erők tagjai is részt vettek. Az iráni kormány a szomszédos Törökország segítségét kérte a mentőakcióhoz, amelyhez különösen éjjellátó készülékekkel felszerelt helikoptereket igényeltek.

Az este folyamán hegyimentő alakulatok is megérkeztek a Teherántól több mint 600 kilométerre az azeri Nahicseván exklávé határához közeli Zsolfa városának térségébe, ahol a baleset helyszínét feltételezték.

Értesülések szerint kilencen voltak a helikopteren. Korábban Mohszen Manzúri kormányzati ügyekért felelős alelnök az állami televíziónak adott interjújában részletek feltárása nélkül azt állította, hogy sikerült többször is kapcsolatba lépniük a helikopter legénységével.

Az IRNA állami hírügynökség még vasárnap arról számolt be, hogy egy amerikai gyártmányú Bell 212 típusú helikopter zuhant le.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik