A következő élő közvetítés része Erdogan, szégyelld magad! - üzente Izrael, miután a török elnök fogadta a Hamász vezetőjét

Irán legfőbb vezetője: Teherán megmutatta erejét Izraellel szemben

MTI
MTI

Irán megmutatta erejét Izraellel szemben függetlenül attól, hogy hány célpontot talált el – hangoztatta vasárnap Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője, köszönetet mondva a fegyveres erőknek az április 14-re virradóra végrehajtott masszív drón- és rakétatámadásért.

A hadsereg nemcsak megmutatta erejét, de az ország és a nép nemzetközi tekintélyét, illetve nemzeti büszkeségét is megőrizte. Nem az a fő kérdés, hogy hány rakétát lőttünk ki és mennyi talált célba, az számít igazán, hogy Irán megmutatta erejét a művelettel. A legutóbbi műveletben a fegyveres erőknek sikerült a lehető legkisebbre leszorítani a kiadásokat, miközben a lehető legtöbbet nyerték vele

– jelentette ki Hamenei, akit iráni hírügynökségekre hivatkozva idéz az MTI. Egyben sürgette a katonai tisztségviselőket, hogy „fáradhatatlanul dolgozzanak a hadsereg korszerűsítésén és tanuljanak az ellenség taktikájából.”

Irán több mint 300 harceszközzel végrehajtott támadása megtorlás volt amiatt, hogy április elején Izraelnek tulajdonított rakétacsapás érte damaszkuszi külképviseletét. A támadóeszközök nagy részét a levegőben megsemmisítették, lényegi károkat nem okoztak.

Péntek hajnalban erős robbanások hallatszottak a közép-iráni Iszfahán körzetében, egy katonai bázis közelében, és ezeket hírügynökségi jelentésekben – elsősorban magas rangú amerikai tisztségviselőkre hivatkozva – Izraelnek tulajdonították. Hivatalos iráni tájékoztatás szerint a helyi légvédelem lépett működésbe, és drónokat semmisített meg. Egyelőre sem iráni, sem izraeli részről nem erősítették meg, hogy izraeli műveletről volt szó.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik