Nagyvilág

Kreml: Elfogták a robbantásban résztvevő terroristákat

Contributor/Getty Images
Contributor/Getty Images

Tizenegy ember őrizetbe vételéről tett jelentést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója – írja az MTI.

Az említett személyek között ott volt mind a négy terrorista, akik részt vettek a Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadásban – közölte szombaton a Kreml.

Az orosz elnöki hivatala szerint folyik a terroristák bűntársainak azonosítása. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) tájékoztatása értelmében a terrortámadás négy résztvevőjét az orosz szakszolgálatok a brajnszki régióban, az ukrán határhoz közelében fogták el.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) tájékoztatása szerint már 115 ember vesztette életét a Crocus City Hall elleni terrortámadás következtében, és a sérültek magas száma miatt ez a szám várhatóan növekedni fog. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van.

Kapcsolódó
Iszlám Állam: „Kommandósaink hatalmas pusztítást vittek véghez, majd teljes biztonságban visszatértek bázisukra”
Péntek este az elmúlt évek legsúlyosabb terrortámadása történt Oroszországban, a halottak száma szombaton reggel 93, az áldozatok között gyerekek is vannak. A merénylők „keresztények nagy létszámú összejövetelét” támadták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik