Nagyvilág

Trump: Ha Orbán valamire azt mondja, „így lesz”, akkor az úgy is lesz, mert ő a főnök

ZOLTAN FISCHER / HUNGARIAN PRIME MINISTER'S OFFICE / AFP
ZOLTAN FISCHER / HUNGARIAN PRIME MINISTER'S OFFICE / AFP

Senki sem jobb, okosabb, vagy jobb vezető Orbán Viktornál, aki fantasztikus. Ahogy tudják, ő Magyarország miniszterelnöke, és jól végzi a munkáját. Nem egy ellentmondásos alak, mert ha valamire azt mondja, »így lesz«, akkor az úgy is lesz, ugye? Ő a főnök

mondta Donald Trump a magyar kormányfőről, akit pénteken látott vendégül floridai rezidenciáján. „Nagy vezető, fantasztikus vezető Európából, akit szerte a világon tisztelnek, megtiszteltetés, hogy körünkben van” – mondta a volt amerikai elnök a vendégeknek egy zártkörű rendezvényen, melyen később egy tribute zenekar játszott.

A CNN úgy tudja, a koncertet és fogadást megelőző tárgyaláson a visszatérésére készülő Trump és Orbán számos kérdést megvitattak, a találkozó jó hangulatban telt.

A miniszterelnök sajtófőnöke szerint az Orbán-vezette magyar delegáció, melynek Szijjártó Péter külügyminiszter is a tagja volt, pénteken helyi idő szerint délután öt órakor érkezett a helyszínre, ahol egy órán keresztül tárgyalt a republikánus elnökjelölttel és munkatársaival. A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program.

Orbán a Facebook-oldalán számolt be a találkozóról. Elmondta, Trump „a béke elnöke volt, tiszteletet parancsolt a világban”, így, ha ő lett volna az elnök, sem Gázába, sem Ukrajnában nem tör ki háború. „Nekünk magyaroknak annyi a dolgunk, hogy valljuk be őszintén: jobb lenne a világnak, és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne” – mondta.

Joe Biden kevésbé volt jó véleménnyel kettejük találkozóról:

Kapcsolódó
Biden beszólt Trumpnak, amiért Orbánt fogadta Floridában
Biden szerint Orbán az egyetlen a NATO-ban, aki diktatúrára cserélné a demokráciát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik