Nagyvilág

Hat új városba indít járatokat Budapestről a Wizz Air

Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Közvetlen repülőjáratokat indít a Wizz Air Budapestről Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába.

A légitársaság szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy az új úti célokra júniustól indulnak repülők, továbbá sűrűbben közlekednek majd az alicantei, az athéni, a bázeli, a glasgow-i, a madridi, a máltai, a milánói, a nápolyi, a nizzai, a római, a thesszaloniki, a tiranai, valamint a párizsi járatok. A Wizz Air különgépeket is indít a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseire Budapestről és Debrecenből – írták.

A közlemény szerint a légitársaság magyarországi utasszállító kapacitása az új járatokkal 6,67 millióra nő, 15 százalékkal meghaladva a tavalyit. A budapesti bázis 2 új géppel egészül ki, így a fővárosi flotta 16 tagúvá bővül. Emellett Debrecenben is üzemeltetnek egy gépet.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerdán, más témában tartott sajtótájékoztatóján reagált arra, hogy a Ryanair-vezére kijelentette, ők a piacvezetők Magyarországon. Váradi ezt úgy kommentálta, hogy Michael O’Leary lehet, hogy kábítószer hatása alatt állt, amikor ilyet mondott.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik