Belföld

A Wizz Air-vezér szerint lehet, hogy kábítószer hatása alatt szúrt oda nekik a Ryanair-vezér

MTI/Hegedüs Róbert
MTI/Hegedüs Róbert

Nem tudom, Michael O’Leary lehet, hogy valamilyen kábítószer hatása alatt nyilatkozta ezt. Engem még úgy tanítottak matematikából, hogy a 38 százalékos piaci részesedés nagyobb, mint a 26, de lehet, hogy én jártam rossz órákra.

Erről beszélt Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerdán egy sajtótájékoztatón, miután a hvg.hu arról kérdezte, mit szól Michael O’Learynek, a Ryanair vezérének néhány nappal ezelőtti kijelentéséhez, amelyben a Wizz Air felső vezetőit kamugépeknek nevezte, és úgy fogalmazott, a légitársaságnak esélye sincs versenyre kelni a Ryanair magyar piacon is vezető pozíciójával.

Váradi közölte, ők Magyarország vezető légitársasága, ők Magyarország nemzeti légitársasága de jure és de facto is.

A sajtóeseményen jelentették be, hogy a Wizz Air utaztatja a magyar olimpiai csapat tagjait a párizsi játékokra, az erről szóló megállapodást szerdán írta alá Váradi József és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. Ennek értelmében a Wizz Air járatai gyakrabban, a hét minden napján közlekednek majd Budapest és a Párizshoz közeli Orly repülőtere között június 16-tól szeptember 30-ig.

A Wizz Air vezére kijelentette

mi, azt gondolom, hogy versenyzünk, itt vagyunk, azt tesszük, amit a haza megkíván tőlünk. Most olimpia van, támogatjuk az olimpiát, foci-Eb van, támogatjuk a foci-Eb-t. A Covidnál azt támogattuk, ami akkor volt szükséges az ország számára. És egyébként messze mi vagyunk a legnagyobb légitársaság Magyarországon a legszélesebb útvonalhálózattal, a legtöbb székkapacitással, és 50 százalékkal nagyobbak vagyunk, mint a második légitársaság. Nekem a matek így áll össze.

Kapcsolódó
Akár tíz százalékos jegyáremelés is jöhet a Ryanair-nél a nyáron
Az ok, hogy a Boeing nem szállítja időre a cég által rendelt gépeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik