Nagyvilág

Megtámadták Alessandra Mussolinit

Patrick Seeger / MTI / EPA
Patrick Seeger / MTI / EPA
Strasbourgban bántalmazták az olasz EP-képviselőt.

Megtámadták Alessandra Mussolinit, a Forza Italia európai parlamenti képviselőjét hétfőn Strasbourgban. Benito Mussolini néhai olasz fasiszta diktátor unokáját verbálisan és fizikailag is bántalmazták. Az Euronewsnak Alessandra Mussolini azt mondta, a belvárosban volt egy társasággal sötétedés után. Nem viselkedtek bajkeverőként. A támadó felismerte, majd sértegette és bántalmazta. A politikussal lévők Alessandra Mussolini segítségére siettek, majd együtt elmentek, a biztonság kedvéért.

Az olasz EP-képviselő szerint fontos, hogy a nők szabadon és félelem nélkül járjanak az utcákon. Ezért ő is többet fog tenni mandátuma idején. Nem tesz feljelentést, csak a közösségi médiában köszönte meg követői szolidaritását. Alessandra Mussolini a kormányzó olasz jobboldali koalíció kisebb pártja, a Forza Italia tagja. 2014-ben lett az Európai Parlament egyik olasz képviselője.

Korábban a szélsőjobboldali Szociális Alternatíva párt alapítója volt. 2006-ban arról beszélt, ha Silvio Berlusconi győz, átveszi a miniszterelnök-helyettesi posztot. Alessandra Mussolini előzőleg választási szövetséget kötött Berlusconival, ezért térhetett vissza a jobbközép szövetségbe, ahonnan azért lépett ki, mert Gianfranco Fini Izraelben bocsánatot kért a Duce rendszere által 1938-ban bevezetett faji törvényekért.

Alessandra Mussolini és féltestvére, Rachele apja, Romano dzsesszzongorista volt, egyben Sophia Loren sógora. A világhírű színésznőnek köszönhetően Alessandra egy kisebb szerepben bekerült abba az Oscar-díjra is jelölt Ettore Scola-filmbe, az Egy különleges napba, amelyben Sophia Loren Marcello Mastroiannival játszott együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik