A következő élő közvetítés része Putyin állítja, nem akar atomfegyvereket telepíteni az űrbe

Hirtelen rosszul lett, és meghalt az orosz olajipari óriáscég, a Rosznyeft vezérének fia

Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP
Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP

Február 5-én, 35 éves korában elhunyt Ivan Szecsin, a Rosznyeft orosz állami olajipari óriáscég Putyinhoz közel álló vezérigazgatójának a fia – írja a Newsweek alapján a Hvg.hu.

Az ifjabb Szecsin az elmúlt egy évtizedben szintén az olajcégnél dolgozott, halálhírét nem tették közzé. Az amerikai hetilap szerint csakis azért derült rá fény, mert egy másik orosz oligarcha, Leonyid Nyevzlin, aki Putyin kritikusaként száműzetésben él, most talált rá egy bejegyzésre az öröklési ügyek országos nyilvántartásában. Nyevzlin, a Jukosz olajipari óriáscég egykori vezetője a Facebook-oldalán „furcsa véletlennek” nevezte az esetet.

Mellette a VChK-OGPU nevű, állítólag az orosz biztonsági erők belső információival rendelkező Telegram-csatorna is beszámolt Szecsin haláláról. Meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írták, hogy február 5-én hajnali fél öt körül Szecsin „arra panaszkodott, hogy rosszul érzi magát és fuldoklik”.

A férfi az ágyra esett, és elvesztette az eszméletét. A körülötte lévők a padlóra fektették, és megpróbálták újraéleszteni

– írták hozzátéve, hogy a mentők két óra elteltével érkeztek csak a helyszínre. „Amikor a mentőautó megérkezett, az orvosok már csak Ivan halálát tudták megállapítani.” A hivatalos közlés szerint a férfi halálát tüdőembólia okozta.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik