Nagyvilág

Szexuális erőszakkal vádolják a Madeleine McCann ügy legfőbb gyanúsítottját

Carl DE SOUZA / AFP
Madeleine McCann szülei, a háttérben a kislányuk fotójával.
Carl DE SOUZA / AFP
Madeleine McCann szülei, a háttérben a kislányuk fotójával.

Pénteken áll bíróság elé Németországban a 2007-ben eltűnt brit kislány Madeleine McCann feltételezett elrablója és gyilkosa, Christian Brückner, akit többrendbeli nemi erőszakkal és két 2000 és 2017 között elkövetett gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléssel vádol az ügyészség – írja az MTI.

A vádak között, amelyekre Brücknernek az észak-németországi braunschweigi bíróságon kell felelnie, szerepel egy 72 éves amerikai nő algarvei otthonában való megerőszakolása, egy 14 éves lány szexuális zaklatása, valamint egy fiatal nő 2004-es megerőszakolása is. A fiatal nő megerőszakolását Brückner a vád szerint videóra vette.

A férfinak, aki jelenleg is hétéves börtönbüntetését tölti még nem kellett vallomást tennie, és jogi képviselői nem nyilatkoztak nyilvánosan a vádakról.

Madeleine McCann néhány nappal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án, egy családi nyaralás során tűnt el egy szállodai szobából, miközben szülei a közelben, Praia da Luz-i üdülőhelyen vacsoráztak barátaikkal. A német rendőrség 2020-ban halottnak nyilvánította McCannt.

Kapcsolódó
15 évvel Madeleine McCann eltűnése után végre pont kerülhet az ügy végére
Másfél évtized után újra van egy gyanúsítottja Portugáliában a Madeleine McCann-ügynek. Christian Brueckner mindent tagad, alibije is van, de a német hatóságok szerint erős bizonyítékok szólnak ellene. Akár elítélik, akár felmentik, a döntéssel minden bizonnyal lezárulhat a világ leghíresebb gyermekeltűnési ügye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik