Nagyvilág

Százezer üres nemzeti konzultációs ívet vittek a magyar kormány luxusvillája elé Brüsszelben

aHang
aHang

Csütörtökön, az EU-csúcs idején vitt 100 ezer üres nemzeti konzultációs ívet Brüsszelbe az aHang. A szervezet sajtótájékoztatót is tartott az épület előtt, amit nemrég a magyar kormány 10 millió euróért vásárolt meg. Az eseményt megelőzően az aHang egy közleményt is eljuttatott az uniós állam- és kormányfőknek.

A sajtótájékoztatón Szalóki Viktor, az aHang szóvivője kiemelte, „az Orbán-kormány szisztematikusan próbálja aláásni az Európai Unióba vetett bizalmat”, példaként hozta a nemzeti konzultációt, amely az aHang szerint semmi más, mint „egy demagóg kampányeszköze a hatalomnak”.

Azért jöttünk ma ide, hogy az európai döntéshozók figyelmét is felhívjuk arra, hogy az Orbán-kormány narratívájával ellentétben a nemzeti konzultáció nem képviseli a magyar emberek többségének az álláspontját. A magyar választók mindössze 18 százaléka töltötte ki a konzultációt, amelyet a magyar miniszterelnök a teljes társadalom 98 százaléknak próbál meg beállítani A kormány propaganda kérdésekben folytat látszat párbeszédet, miközben olyan, társadalmilag fontos kérdésekben, mint az oktatás, a lakhatás vagy az egészségügy, még csak meg sem kérdezi az emberek véleményét

– fogalmazott a szóvivő.

Az aHang és az Egységes Diákfront a 7IGEN-es alternatív népszavazást követően döntött úgy, hogy elindítja az ellenkonzultációs kampányát, amelyben arra kérték az embereket, hogy adják nekik üresen az íveieket. A kampány szerdán véget ért, jelenleg az ország több mint 800 leadópontjáról megkezdték az ívek összegyűjtését.

Kapcsolódó
Nyomkövetőt tett a Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistája a nemzeti konzultációra
És kiderült, hogy még a postán volt a határidőig feladott boríték, amikor már kihirdették az eredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik