Belföld

Nyomkövetőt tett a Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistája a nemzeti konzultációra

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
És kiderült, hogy még a postán volt a határidőig feladott boríték, amikor már kihirdették az eredményt.

Rendhagyó kísérletet végzett január második felében a sorrendben a 13., szuverenitásvédelmi Nemzeti Konzultáció kapcsán a Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistája. A konzultáció válaszborítékába egy nyomkövető Apple AirTag-et rakott, hogy nyomon követhesse annak útját.

A párt azt írja, aktivistájuk január 17-én, a konzultáció meghosszabbított határidejének utolsó napján adta fel a borítékot Alsóörsön.

A nyomkövető eszköznek köszönhetően kiderült, hogy a levél január 26-án reggel 8:30-ra ért el a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. Csata utcai telephelyére, ahol a konzultáció kiértékelése zajlott. Ez azért is érdekes, mert január 25-én tették közzé a konzultáció eredményeit, vagyis akkor, amikor a nyomkövetővel ellátott boríték a Kutyapárt közlése szerint a Magyar Posta budaörsi levélelosztó üzemében volt.

A Kutyapárt úgy fogalmaz, „pártszimpátiától függetlenül is le lehet szögezni tehát, hogy a határidőn belül postára adott küldemény csak azután került a feldolgozó telephelyére, hogy már tudtuk, mi az eredmény. Mindez kicsit a Tanú c. film klasszikus jelenetét juttathatja eszünkbe: “Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!”

A kérdőívet a kormány tájékoztatása szerint több mint 1 millió 500 ezer ember töltötte ki.

Az Egységes Diákfront és az aHang is kampányt indított az üres nemzeti konzultációs ívek összegyűjtésére, a szervezetekhez január 19-ig 300 ezer üres nemzeti konzultációs ív érkezett be. A gyűjtés január 31-ig, vagyis máig tart. Az aHang közölte, 100 ezer érvénytelen konzultációs ívet visznek ki Brüsszelbe, a február 1-jei rendkívüli uniós csúcstalálkozóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik