A következő élő közvetítés része Oroszország 77 ukrán katona holttestét küldte haza, az USA nukleáris fegyvereket telepítene Angliába

Oroszország 77 ukrán katona holttestét küldte haza

MTI/EPA/Orosz Nyomozóbizottság
MTI/EPA/Orosz Nyomozóbizottság

Ukrajna pénteken közölte, hogy Oroszország 77 katona holttestét küldte haza – írja az AFP hírügynökség – napokkal azután, hogy egy orosz katonai szállítógép lezuhant, és kétségbe vonták, hogy azon ukrán hadifoglyok utaztak, akiket fogolycserére szállítottak.

Moszkva és Kijev is vádakat fogalmazott meg a gép lezuhanása kapcsán. Az oroszok szerint az ukrán erők lőtték le a gépet, ezzel 65 ukrán halálát okozták, ugyanakkor az ukránok szerint nincs arra bizonyíték, hogy a foglyok a gépen utaztak.

Az AFP megjegyzi, úgy tűnik, hogy a 77 holttest hazaszállításának nincs köze az oroszországi nyugat-belgorodi régióban szerdán lezuhant repülőgéphez.

„A hazaszállítás előkészületei hosszú ideje folytak” – áll az ukrán hadifoglyok kezelésével foglalkozó koordinációs parancsnokság közleményében.

Több száz elfogott foglyot szabadítottak ki a háború során több tucatnyi tárgyalás során, de Oroszország azon állításai, hogy Ukrajna lelőtt egy ukrán foglyokat szállító repülőgépet, megkérdőjelezi az ilyen cserék jövőjét – írták.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik