A következő élő közvetítés része Izraeli kormányszóvivő: Nem lesz tűzszünet

Két ember meghalt Irakban az amerikai hadsereg hajnali akciójában

MOHAMMED HUWAIS / AFP
MOHAMMED HUWAIS / AFP

Két ember meghalt, amikor szerda hajnalban az amerikai erők Irán által támogatott fegyveres csoportok ellen hajtottak végre katonai csapást Irakban.

Az amerikai erők a fegyveresek által használt helyszíneket bombáztak, miután azok sorozatos támadásokat intéztek az amerikaiak ellen – közölte Lloyd Austin amerikai hadügyminiszter.

A napokban Nyugat-Irakban ballisztikus rakétákkal és rakétákkal támadták az ott állomásozó amerikaiakat. A Pentagon a támadásért a Teherán által támogatott fegyvereseket okolta.

Az iraki miniszterelnök hivatala csakhamar közleményben reagált a szerdai fejleményekre. Eszerint az Irakra mért amerikai csapások „felelőtlen eszkalációhoz” vezetnek, és sértik az ország szuverenitását.

Az Egyesült Államok kedden három, az Irán által támogatott milíciához köthető létesítmény ellen hajtott végre csapásokat – közölte a Pentagon. Irak ezeket a műveleteket agresszív akcióknak fogja tekinteni, amelyek aláássák az évek óta tartó együttműködést – tette hozzá az iraki kormány közleménye

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik