A következő élő közvetítés része Eldőlt a magyar-ukrán külügyminiszteri találkozó időpontja

Megvan, hogy mikor találkozik Szijjártó Péter ukrán kollégájával

Mohammed Hamoud / ANADOLU / AFP
Mohammed Hamoud / ANADOLU / AFP

Véglegessé vált az ungvári magyar-ukrán külügyminiszteri találkozó időpontja – tudatta Facebook-oldalán pénteken Szijjártó Péter. E szerint a magyar külügyminiszter január 29-én találkozik ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter beszámolt arról, hogy Athénból hazafelé ismét telefonon egyeztetett Andrij Jermakkal, az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjével a két ország közötti kapcsolatok legfontosabb kérdéseiről, és ez az egyeztetés az immár január 29-ére véglegesített ungvári személyes találkozó előkészítésének jegyében telt.

A másfél hét múlva hétfőn tartandó tárgyalásra „az ukránok erős delegációval érkeznek”, fogalmazott Szijjártó, hiszen az Elnöki Hivatal vezetője mellett az ukrán külügyminiszter is ott lesz. A magyar miniszter reményét fejezte ki, hogy a találkozón sikeresen végig tudják venni a legfontosabb kétoldalú kérdéseket, elsősorban a kárpátaljai magyar nemzeti közösség korábban elvett jogainak ügyét és a két ország közötti kapcsolatok hosszú távú jövőjét.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik