Nagyvilág

Beírta magát a történelembe a világ legvagyonosabb nője

Ian Langsdon / POOL / AFP
Ian Langsdon / POOL / AFP
Ian Langsdon / POOL / AFP
Ian Langsdon / POOL / AFP
A L'Oréal szépségbirodalom örököse, Françoise Bettencourt Meyers az első nő a világon, akinek vagyona meghaladja a 100 milliárd dollárt.

A L’Oréal részvényei december 28-án rekordmagasságot értek el, aminek köszönhetően Françoise Bettencourt Meyers vált az első nővé a történelemben, akinek vagyona meghaladja a 100 milliárd dollárt – írja a Business Insider.

A vállalatot a 70 éves milliárdosnő nagyapja alapította 1909-ben, azóta pedig a család már csak a részvények 35 százalékával rendelkezik. Panaszra így sem lehet okuk: a francia örökös a Bloomberg jelenlegi listája szerint ezzel a világ tizenkettedik leggazdagabb emberévé és egyben a történelem első leggazdagabb nőjévé vált, aki valaha ekkora vagyonnal rendelkezett (az első leggazdagabb francia címet viszont egyelőre Bernard Arnault, az LVMH luxusmárka alapítója viszi, aki Elon Musk és Jeff Bezos között ingázik a top háromban).

Amit érdemes tudni Françoise Bettencourt Meyersről, azon túl, hogy a L’Oréal örököse:

  • írt egy ötkötetes tanulmányt a Bibliáról, valamint egy genealógiát a görög istenekről;
  • szeret zongorázni, olvasni és visszafogottan él;
  • Jean-Pierre Meyers házastársa;
  • Jean-Victor Meyers édesanyja;
  • 2017-ben elhunyt édesanyjával, Liliane Bettencourttal igen viharos volt a viszonyuk, leginkább anyagi jellegű viták miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik