A következő élő közvetítés része Az izraeli hadsereg elérte a Hamász vezetőjének az otthonát

Az Al Jazeera egyik újságírója 22 családtagját vesztette el a dzsabaliai menekülttábor elleni izraeli támadásban

Mahmoud Sabbah / ANADOLU / Anadolu via AFP
Mahmoud Sabbah / ANADOLU / Anadolu via AFP

Izraeli tankok lőtték a dzsabaliai tábort csütörtökön – írja a BBC.

A legnagyobb menekülttáborban borzasztóan nehéz a helyzet, több száz tank veszi körül a sűrűn lakott területet. A Hamász vezette helyi hatóság szerint még mindig mintegy 100 ezer ember van a táborban, ahol nincs működő kórház, és élelem is alig akad.  A humanitárius tűzszünet vége óta semmilyen segély nem jutott el északra, és a tűzszünet alatt is csak nagyon kevés élelmiszert és üzemanyagot engedélyeztek.

Izrael a menekülttábor megtámadásával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy támadás során alagutakat és fegyvereket találtak. Egy tegnapi ENSZ-jelentés szerint több mint 100 ember meghalt és sokan megsebesültek a dzsabaliai tábor több lakóépületét ért heves bombázásokban.

A BBC arról is ír, hogy az Al Jazeera egyik újságírója 22 családtagját vesztette el a dzsabaliai menekülttábor elleni izraeli támadásban.

A közlemény szerint a házat, amelyben Momen Al-Sharafi családja menedéket talált, december 6-án érte találat. Al-Sharafi édesanyja, édesapja, három testvére és néhány gyermekük a jelentések szerint meghalt. Októberben egy másik Al Jazeera riporter, Wael Al-Dahdouh elvesztette feleségét, tizenéves fiát, kislányát és unokáját egy izraeli támadásban Gáza központjában.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik