A következő élő közvetítés része Vlagyimir Putyin a Közel-Keletre utazott

Az USA háborús bűncselekményekkel vádolt meg négy orosz állampolgárt

Sergei SAVOSTYANOV / POOL / AFP
Sergei SAVOSTYANOV / POOL / AFP

Az NBC News beszámolója szerint az USA igazságügyi minisztériuma vádat emelt négy orosz állampolgár ellen háborús bűnökkel kapcsolatban, amelyeket az ukrajnai invázió során követtek el.

Suren Seiranovics Mkrtcsjan, Dmitrij Budnik és két másik személy, akiket Valerijként és Nazarként neveztek meg, ellen „az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktussal összefüggésben egy amerikai állampolgár jogellenes fogva tartásával kapcsolatban emeltek vádat”.

A vádirat szerint a négy férfi megverte és megkínozta az amerikai áldozatot, és egy színlelt kivégzés során azzal fenyegették meg, hogy megölik. A vádiratban csak V-1-ként azonosított amerikai férfi a minisztérium szerint nem vett részt az orosz-ukrán konfliktusban. Milovében, egy kis dél-ukrajnai faluban élt, onnan rabolták el megkínzói.

Az orosz katonák a színlelt kivégzés után az áldozatot „arra kényszerítették, hogy az orosz fegyveres erők és/vagy [a Donyecki Népköztársaság] katonai egységei nevében fizikai munkát végezzen, például árkot ásson”, olvasható a vádiratban. A férfit végül 2022 nyarán sikerült kihozni Ukrajnából a feleségével együtt, ezután számolt be az amerikai tisztviselőknek arról, hogy min ment keresztül – írja a CNN.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik