A következő élő közvetítés része Visszarendelték az izraeli tárgyaló feleket Katarból

Macron: Izraelnek pontosítania kellene a Gázai övezetben indított hadműveleteinek célját

AFP
AFP

Emmanuel Macron francia elnök szerint az izraeli vezetésnek pontosítania kellene a Gázai övezetben indított hadműveleteinek célját, mert ha valóban a Hamász palesztin iszlamista szervezet teljes elpusztítását akarják, akkor szerinte a háború tíz évig fog tartani.

Azon a ponton vagyunk, hogy az izraeli hatóságoknak pontosabban meg kellene határozni a végső céljukat. Elhiszi vajon bárki, hogy lehetséges teljesen felszámolni a Hamászt?

– tette fel a kérdést a francia államfő szombaton Dubajban újságírók előtt. Macron kifejtette azt is, hogy egy terrorcsoporttal szemben nem az a helyes fellépés, hogy eltörölnek egy teljes területet vagy lebombázzák a teljes polgári infrastruktúrát. Szerinte Izrael tartós biztonságát a térségben nem lehet garantálni úgy, hogy a biztonságért palesztin életekkel és a közvélemény neheztelésével fizetnek.

A francia elnök szombat este Katarba utazik, hogy együtt vacsorázzon Tamím bin Hamad Ál Száni katari emírrel, aki fontos szerepet játszik a gázai túszok elengedéséről folytatott tárgyalásokban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik