A következő élő közvetítés része Lavrov: Oroszországnak nincsenek hódítási tervei Európában

Putyin elmondta, mi az, hogy szuverenitás

„Mit jelent a szuverenitás országunk, minden család, minden ember számára? Mi a jelentése, az értéke, a valódi tartalma? – tette fel a kérdést Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orosz Népi Világtanács 25. kongresszusán lejátszott videóbeszédében, amelyet a TASZSZ szemlézett. Az orosz államfő így válaszolt az általa feltett kérdésekre: „Mindenekelőtt szabadságot jelent: szabadságot Oroszország és népünk számára, tehát mindannyiunk számára”.

Mikhail KLIMENTYEV / POOL / AFP

Elmondta továbbá, hogy az orosz nép hagyománya szerint az ember nem érezheti magát szabadnak, „ha a szerettei, a gyermekei, a hazája nem szabad”. Az orosz elnök az Ukrajna ellen háborúba küldött oroszokra utalva azt mondta:

ez az a fajta igazi szabadság, amelyet a fiaink, a férfijaink, katonáink és tisztjeink, a haza lányai most védelmeznek.

„Ez a szabad nép, amely érti a felelősségét a jelen és a jövő nemzedékek iránt. Ez a hatalom egyetlen forrása. Ez a szuverén hatalom, amely arra hivatott, hogy szolgáljon minden egyes embert, az egész nemzetet, és természetesen nem arra, hogy valakinek a magán-, vállalati, osztály- és még inkább külföldi érdekeit szolgálja” – adta meg a szuverenitás végső megfejtését az orosz államfő.

Putyin kijelentette: a nemzeti érdekű szuverén fejlődés mindenekelőtt az egyes ember azon törekvése köré épül, hogy az ország, a társadalom és a nép javát szolgálja, és Oroszország támogatja ezt a törekvést.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik