A következő élő közvetítés része Újabb palesztin rabokat engedett szabadon Izrael, megrázó gázai állapotokról számolt be az UNICEF szóvivője

Kínzásokról számoltak be a Hamász fogságából kiszabadult gyermekek

Kenzo TRIBOUILLARD / AFP
Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

A Hamász fogságából kiszabadult gyermekek kínzásukról számoltak be hozzátartozóiknak Izraelben – jelentette a 13-as kereskedelmi tévé kedden.

A gyerekek hozzátartozói azt mesélték az izraeli és a nemzetközi média képviselőinek a hazaengedett gyerektúszok beszámolói alapján, hogy amikor a gyerekek sírni kezdtek, a hamászosok fegyvert fogtak rájuk, és így hallgattatták el őket. “Kényszerítették, hogy csendben maradjon, és még mindig suttog. A találkozásban az volt a legmegdöbbentőbb és legzavaróbb, hogy suttogott, nem lehetett hallani. Közel kellett dugnom a fülemet az ajkához” – mesélte Thomas Hand, a kilencéves volt túsz, Emily Hand édesapja a CNN amerikai hírhálózatnak.

A hétfőn elengedett 12 éves Eitan Jahalomi nagynénje a BFMTV francia televíziónak adott interjújában azt mondta el, hogy amikor a kisfiú elhurcolása után megérkezett Gázába, az utcán ismeretlenek ütlegelték. Később a gyerektúszoknak végig kellett nézniük az október 7-i mészárlások hamászosok rögzítette videofelvételeit.

A fiúk a földön, az anyák, nagymamák és a lányok műanyagszékekből összetolt “ágyakon” vagy földre tett matracokon aludtak a föld alatti járatokban és termekben, és nem mindenkinek jutott takaró. A foglyok jelentős, a felnőttek esetén mintegy 10-15 kilós súlyveszteséggel tértek vissza Izraelbe, mert nem kaptak sem elég, sem megfelelő élelmet fogságuk idején. Az étkezések mennyisége és minősége fokozatosan romlott fogságuk idején.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik