A következő élő közvetítés része Milánóban Gáza feliratokkal festették át Anne Frank faliképét

Tizenöt palesztin meghalt légicsapásokban a Gázai övezetben

Atef Szafadi / EPA / MTI
Atef Szafadi / EPA / MTI

Izrael folytatta iszlamista célpontok támadását a Gázai övezetben, Libanonban és Ciszjordániában.

Az izraeli hadsereg terrorista állásokat vett célba a Gázai övezet északi részén, és megölték egy iszlamista fegyveres osztag tagjait Dzsabálijában. A légierő a Hamász terrorista infrastruktúráját semmisítette meg Dzsabálija és Bét Lahia városokban, a gázavárosi Zeitun negyedben.

Palesztin jelentések szerint tizenöt palesztin meghalt légicsapásokban a Gázai övezet közepén és déli részén.

A Hamász elleni hadjárat hónapokig és évekig is eltarthat. Vér, verejték és könnyek évekig.

Ezt az MTI idézte Jaír Golan volt izraeli vezérkari főnök-helyettes lapinterjújából. Szerinte az összes túszt ki akarják szabadítani, de a helyzet összetett, mert a foglyok nem csak a Hamásznál vannak.

A Palesztin Vörös Félhold szervezet szerint két palesztin vesztette életét Ciszjordániában a fegyveres összecsapásokban Dzseninben és Betlehem környékén.

A libanoni média vasárnap reggel izraeli támadásokról számolt be Libanon déli részén, a Ros Hankara közelében lévő A-Nakura térségben. Előzőleg Libanonból tíz rakétát indítottak izraeli területre, amelyek lakatlan térségben landoltak. Vasárnap délelőtt többször is légvédelmi riadók voltak az ország északi településein Libanonból indított katonai drónok veszélye miatt. Az izraeli haderő bejelentette egy pilóta nélküli repülő elfogását a libanoni határ felett.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik