Nagyvilág

Egy pszichiátriai klinikán tüzet nyitó férfit lőttek le a rendőrök New Hampshire-ben

AFP
AFP

A rendőrök azonosították azt a férfit, aki pénteken este egy pszichiátriai klinika előterében kezdett lövöldözni, és akit a kiérkező rendőrök lelőttek New Hampshire államban – közölte a hatóság szombaton.

Az állam főügyésze beszámolt arról, hogy a 33 éves John Madore egy pisztollyal jelent meg az egészségügyi intézményben, ahol halálosan megsebesítette a fegyvertelen biztonsági őrt, egy nyugalmazott rendőrfőnököt, ezt követően a kiérkező járőrök ártalmatlanították a támadót, aki meghalt.

John Formella állami főügyész beszámolt arról, hogy a rendőrök félautomata puskát és lőszereket, valamint taktikai felszerelést találtak egy bérelt kisteherautóban, a kórház parkolójában. Egyelőre nyomozás tárgya, hogy a járműnek köze van-e az erőszakos cselekmény elkövetőjéhez, ahogy jelenleg a támadó indítékát is vizsgálják. A főügyész ugyanakkor megállapította, hogy a rendőrjárőrök és a biztonsági őr fellépése nagyon sok életet mentett meg.

A bűncselekmény az észak-keleti New Hampshire egyetlen állami fenntartású pszichiátriai klinikáján, egy 185 ágyas kórházban történt. Október végén a szomszédos Maine államban egy fegyveres 18 embert lőtt le, 13-at megsebesített egy kisvárosban több helyszínen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik