A következő élő közvetítés része Az izraeli hadsereg felrobbantotta a Hamász parlamentjét

Izrael: fegyverek és katonai felszerelések kerültek elő a gázai es-Sifá kórházban

AFP
AFP

Az izraeli hadsereg (IDF) katonái fegyvereket, katonai felszereléseket és műszaki berendezéseket találtak a Gázai övezetben található es-Sifá kórházban – közölte szerdán az izraeli hadsereg szóvivője. A hadsereg által kiadott videofelvételen a kórház egyik rejtett épületében talált tárgyak, továbbá automata fegyverek, gránátok, lőszerek és golyóálló mellények láthatók.

A Hamász palesztin terrorszervezet „hazugságnak és olcsó propagandának” minősítette a fegyverek megtalálásáról szóló bejelentést, a bizonyítékok meghamisításával vádolta meg Izraelt. A palesztin terrorszervezet szerint Izrael így próbálja igazolni a gázai egészségügyi létesítmények elpusztítását, ami népirtással ér fel.

Izrael hetek óta állítja, hogy a Hamász „kórházakból háborúzik”, a többi között az egészségügyi intézmények alá rejtette el infrastruktúráját, és élő pajzsként használja a civileket. Az izraeli csapatok kedd éjjel hatoltak be az es-Sifá kórházba, a szerdai nap folyamán pedig konkrét helyszíneket vizsgáltak át az épületkomplexumban. Daniel Hagari katonai szóvivő hangsúlyozta, hogy az es-Sifá kórházban talált tárgyak bizonyítékul szolgálnak arra, hogy a kórházakat a nemzetközi joggal ellentétesen katonai, terrorista célokra használják. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik