A következő élő közvetítés része Élő adásban, újságírók közelében csapódott be egy rakéta az izraeli határ mellett

Tömegsírt ásnak az ostromlott gázai kórház területén

Tömegsírt kell ásni az ostromlott gázavárosi kórház területén – jelentette a Reuters Asraf Al-Kidra, gázai egészségügyi szóvivő tájékoztatása alapján.

Al-Kidra, aki maga is a helyszínen tartózkodik, azt mondta, hogy nagyjából 100 holttest található a Sifa kórház területén és semmi esély nincs arra, hogy azokat kijutassák. Ráadásul az épületben napok óta nincs áram, így az épületben tárolt holttestek bomlásnak indultak, ezért igen nagy a fertőzésveszély is.

Ahmed El Mohallalati, a Sifa kórház egyik sebésze hétfőn azt mondta a Reutersnek, hogy az oxigén hiánya miatt kénytelenek általános altatás nélkül elvégezni a műtéteket.

A kórházban 39 koraszülött csecsemőt is ápoltak, akiket ki kellett venni az inkubátorokból, amikor elment az áram. Őket átvitték egy másik részlegre és azóta próbálják őket életben és melegen tartani, de a hétvége során három kisbaba elhunyt. Bár voltak hírek arról, hogy Izrael küld inkubátorokat, Al-Kidra egyelőre nem tud ilyen intézkedésről.

A Hamász azt állítja, hogy a tankokkal körülvett kórházban 650 páciens, és 5-7000 helyi lakos tartózkodik, azt pedig tagadták, hogy Hamász-harcosok is lennének ott, mint ahogy Izrael állítja.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik