Nagyvilág europoli

Berlinbe ment a hadgyakorlatról Orbán Viktor

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután Berlinbe utazott, ahová Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szervezett konzultációt az Európai Unió stratégiai menetrendjéről több uniós tagállam vezetőjének részvételével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A német fővárosban hétfő este sorra kerülő uniós konzultáción Charles Michel meghívólevele szerint a spanyolországi Granadában lezajlott első véleménycserére építve folytatják az EU következő intézményi ciklusának prioritásairól szóló megbeszéléseket.

A berlini munkavacsorán Orbán Viktor miniszterelnökön kívül Olaf Scholz német kancellár valamint Görögország, Belgium, Ausztria, Litvánia és Ciprus állam- illetve kormányfője vesz részt – közölte Havasi Bertalan.

Mint ismert, Orbán Viktor hétfőn ellátogatott az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat helyszíneire. A kormányfő Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke társaságában járt Kelet-Magyarországon, ahol a hazánk védelmi képességeit tesztelő, több ezer katonát megmozgató műveletek zajlanak.

Kapcsolódó
Orbán: Ma Magyarország az európai emberek hangja 
A miniszterelnök a Századvég konferencián Soros Györgyről, a kommunistákról és a liberálisokról is beszélt.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik