A következő élő közvetítés része Gázai egészségügyi tárca: meghaladta a 10 ezret a halottak száma

A Hamász által vezetett egészségügyi tárca szerint meghaladta 10 ezret a halottak száma Gázában

SAID KHATIB / AFP
SAID KHATIB / AFP

A Hamász által vezetett egészségügyi minisztérium szerint a Gázában meghaltak száma elérte a 10 022 főt azóta, hogy Izrael elkezdte bombázni a területet – írja a BBC.

Mint írják, az adatokat az éjjeli intenzív izraeli csapások után összesítették, miután az izraeli hadsereg azt közölte, hogy több száz célpontot találtak el, köztük egy Hamász katonai állomást. Gáza város legnagyobb kórházának igazgatója korábban azt mondta a BBC-nek, hogy mintegy 200 embert öltek meg.

Az ENSZ humanitárius és jótékonysági szervezeteinek egy csoportja szerint a gázai civilek „borzalmas meggyilkolása” „felháborító”. Gyermekek ezrei vannak a halottak között.

Egyes politikusok, köztük Joe Biden amerikai elnök, megkérdőjelezték a gázai egészségügyi minisztérium adatainak pontosságát. Amikor erről kérdezték, az Egészségügyi Világszervezet azt közölte, hogy szerintük a számok megbízhatóak. Más gázai kormányzati szervekhez hasonlóan az egészségügyi minisztériumot is a Hamász, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és az EU-ban betiltott terrorcsoport irányítja.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik