Nagyvilág

Ciarán vihar: tízre emelkedett a halálos áldozatok száma Európában

Valery HACHE / AFP
Valery HACHE / AFP

Péntek reggelre tízre emelkedett a Ciarán vihar áldozatainak száma Nyugat-Európában az illetékes hatóságok jelentései alapján, írja az MTI.

A Ciarán vihar Északnyugat-Franciaországnál és Délnyugat-Angliánál ért európai területre, majd csütörtökön Hollandia, Belgium, Németország, Franciaország és Olaszország területén haladt tovább.

Az okozott károk nyomán a vihar számos sérültet és összesen tíz áldozatot hagyott maga után.

A vihar miatt több száz repülőjáratot kellett törölni, de a hajóforgalmat is súlyosan érintette, valamint a Párizsba tartó és onnan induló vonatokat is le kellett állítani.

A vihar a német DWD meteorológiai szolgálat jelentése szerint az Északi-tenger felé halad tovább, valamint az olasz katasztrófavédelem szerint Olaszország déli vidékei felé is. Németország északi-tengeri partvidékén viharkészültséget rendeltek el.

Az érintett vidékeken a szél ereje a hétvégére várhatóan mérséklődik, de továbbra is viharos és esős időjárásra kell számítani.

A vihar Magyarországra pénteken érkezik meg, viharos széllökések várhatók a délkeleti országrészben: az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki óránkénti 90 kilométerest meghaladó széllökés veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád vármegyék területére.

Kapcsolódó
Ciarán vihar: Belgiumban meghalt egy öt éves gyerek, itthon viharos szél miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki
Hollandiában arra kérték a lakosokat, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik