A következő élő közvetítés része Az izraeli hadsereg körülzárta Gáza városát

Hatvan ország hétezer állampolgára vár a Gázai övezet elhagyására

Menahem KAHANA / AFP
Menahem KAHANA / AFP

Hatvan ország mintegy hétezer állampolgára vár arra, hogy elhagyhassa a Gázai övezetet, közölte az Egyiptomban akkreditált nagykövetségek képviselőivel a kairói külügyminisztérium csütörtökön az evakuáláshoz szükséges dokumentumok és a művelet logisztikájának a bemutatására összehívott tájékoztatón.

A tájékoztatóból nem derült ki, hogy a távozni kívánó hétezer ember második útlevéllel rendelkező palesztinokat is magában foglal-e. Az övezetből távozni nem kívánó külföldi állampolgárok száma szintén nem ismeretes.

Szerdán, a gázai hadműveletek kezdete óta először több száz külföldi állampolgár és második útlevéllel rendelkező palesztin hagyta el a lezárt tengerparti területet.

A távozók között a német külügyminisztérium közleménye szerint nemzetközi segélyszervezeteknél dolgozó német állampolgárok is voltak. Őket a kairói nagykövetség munkatársai fogadták a határátkelőnél.

Szerdán először szállítottak sérült palesztinokat is egyiptomi kórházakba. A New York Times szerint csütörtökön további mintegy 600 külföldi lépett át Egyiptomba Rafahnál. Köztük mintegy négyszáz amerikai, valamint svájci, olasz, görög, holland, belga, magyar, horvát, mexikói, dél-koreai és más állampolgár.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik