A következő élő közvetítés része Gázai egészségügyi tárca: 4651 halott az izraeli légicsapásokban, az áldozatok 40 százaléka gyermek

Irán figyelmeztette Izraelt és Washingtont, hogy a helyzet ellenőrizhetetlenné válhat

Rahim Khatib / Anadolu / AFP
Rahim Khatib / Anadolu / AFP

Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter figyelmeztette vasárnap az Egyesült Államokat és Izraelt, hogy ellenőrizhetetlenné válhat a helyzet a Közel-Keleten, ha a két ország „nem vet azonnal véget a Gázában elkövetett emberiesség elleni bűntetteknek és népirtásnak”.

A térség ma olyan, mint egy puskaporos hordó. Szeretném figyelmeztetni az Egyesült Államokat és az izraeli bábkormányt, hogy ha haladéktalanul nem vetnek véget a Gázában elkövetett emberiesség elleni bűncselekményeknek és népirtásnak, minden lehetséges, és a térség ellenőrizhetetlenné válik

mondta az iráni külügyek irányítója Naledi Pandor dél-afrikai külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján Teheránban.

Hoszein Amirabdollahián figyelmeztetett, hogy „a konfliktus, a népirtás, a gázai és ciszjordániai lakosok elleni mészárlás és kényszerkitelepítés folytatásában minden számítási hibának súlyos következményei lehetnek a térségre és az agresszor országok érdekeire nézve”.

Pandor felszólította a nemzetközi közösséget, hogy szenteljen nagyobb figyelmet a palesztinok sorsának a Gáza elleni „szégyenletes ostrom” közepette. Irán üdvözölte a Hamász iszlamista palesztin szervezet október 7-i Izrael elleni támadását, de azt állította, hogy nincs köze hozzá.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik