A következő élő közvetítés része Megnyílt a rafahi átkelő Egyiptom és a Gázai övezet között

A Hezbollah páncéltörő rakétákat lőtt ki izraeli területre

Jalaa MAREY / AFP
Jalaa MAREY / AFP

Folytatódott a lövöldözés szombaton az izraeli-libanoni határon, a Hezbollah egy fegyverese meghalt a dél-libanoni Hula térségében – közölte az Irán támogatta fegyveres libanoni szervezet, hozzátéve, hogy összesen tizennégy emberüket ölték meg két hét alatt, amióta a határtérségben kiszélesedett erőszak.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy egy sor incidens történt szombaton, Baram falu irányából a Hezbollah fegyveresei páncéltörő rakétát lőttek ki izraeli területre. Az NNA libanoni nemzeti hírügynökség több izraeli támadásról számolt be.

Naim Kászim, a Hezbollah helyettes vezetője ismét kilátásba helyezte a helyzet eszkalálódását. „Az események függvényében, ha történik olyan esemény, amely a fokozottabb beavatkozásunkat igényli, megtesszük” – mondta az elesett Hezbollah-harcos temetésén. A Hamász  Izrael elleni október 7-i támadása óta az izraeli hadsereg készültségben van az északi határ közelében, hogy elhárítsa a Hezbollah esetleges offenzíváját. Az Izrael és a Hamasz közötti háború kezdete óta legkevesebb huszonhárom ember halt meg Dél-Libanonban. Közöttük tizennégy a Hezbollah fegyverese volt, de voltak polgári áldozatok is, közöttük a Reuters brit hírügynökség újságírója, Iszám Abdalláh. Izraeli oldalon három katona és egy polgári személy halt meg a Hezbollahhal vívott tűzpárbaj során.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik