A következő élő közvetítés része Százak haltak meg a gázai kórház elleni csapásban, Izrael tagadja a felelősségét

Az izraeli hadsereg nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik

Az izraeli hadsereg nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik, „mindenki szárazföldi offenzíváról beszél, de más is megtörténhet”, közölte kedden újságírókkal Richard Hecht, az izraeli hadsereg szóvivője a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet elleni háborúval kapcsolatban.

Izrael a gázai szárazföldi bevonuláson kívül más lehetőségeket is mérlegel a háború következő szakaszaiban

– közölte Hecht részletek elárulása nélkül.

A katonai szakértők szerint a sűrűn lakott Gázai övezetben a szárazföldi offenzíva súlyos harcokat és jelentős veszteségeket okozna mindkét oldalon.

Izrael a Hamász október 7-ei támadásának megtorlásául légicsapásokat indított a szervezet létesítményei ellen a Gázai övezetben, valamint csapatokat és katonai felszerelést vezényelt az övezet környékére. A Walla hírportál értesülése szerint a tervezett nagyszabású szárazföldi hadműveletet Izrael elhalasztotta egy ismeretlen időpontra Joe Biden amerikai elnök szerdai látogatása miatt.

A Walla portálnak nyilatkozó, meg nem nevezett izraeli katonai források bírálták a halasztást, azzal érveltek, hogy minden újabb óra a hadsereg ellen játszik, mert lehetővé teszi a Hamasz felkészülését az összecsapásokra.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik