A következő élő közvetítés része Csecsemőket is meggyilkolt a Hamász egy izraeli kibucban

Szijjártó az Izraelben tartózkodó magyaroknak: Ne halogassák a konzuli védelemre történő regisztrációt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A kormány kapcsolatban van minden, konzuli védelemre jelentkezett magyar állampolgárral Izraelben, a konzuli szolgálat mindenkinek tájékoztatást nyújt a legfrissebb információk alapján – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ománi Maszkatban, ahol részt vesz az Európai Unió és az Öböl Menti Együttműködési Tanács (GCC) közös tanácsülésén.

Most is arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ne halogassa a konzuli védelemre történő regisztrációt

mondta Szijjártó.

A tárcavezető leszögezte, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik az izraeli biztonsági helyzetet, s arról is értesültek, hogy előző nap rakétatalálat érte a tel-avivi repülőtér közvetlen környezetét. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a Budapestről Tel-Avivba tartó járatokat mostanra mindegyik légitársaság törölte, de vannak rendkívül korlátozottan hozzáférhető alternatív útvonalak, amelyeken Izraelt el lehet hagyni.

Ezekről konzuljaink folyamatosan tájékoztatást adnak azoknak a magyar állampolgároknak, akik még mindig Izraelben vannak, és a napokban jelentkeztek csak konzuli védelemre (…) Velük mind tartjuk a kapcsolatot, mindenkit informálunk az aktuális helyzetről

hangsúlyozta az MTI szerint. A miniszter közölte: „Izraelben jelenleg háborús helyzet van, ezért természetes, hogy mindenki meg van ijedve, természetes, hogy mindenki azonnali információkat akar, de higgyék el, a konzul kollégák a legjobb tudásuk és a legaktuálisabban rendelkezésükre álló információk alapján adnak mindenkinek tájékoztatást.”

Kapcsolódó
„A tel-avivi konzul azt javasolta, hajózzunk Ciprusra” – pánikban van egy 15 fős magyar turistacsoport Izraelben
Csütörtökig van szállásuk, utána utcára kerülnek egy magyar turistacsoport zömében 60 év feletti idős, beteg tagjai. Haza akarnak jutni, de állításuk szerint eddig semmilyen segítséget sem kaptak. A külügy viszont azt állítja: hazugság, hogy semmilyen segítséget nem kapnak, sőt korábban felajánlották nekik, hogy hazajöhetnek a mentesítő járatok egyikével.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik