A következő élő közvetítés része A tel-avivi reptéren rekedt magyarok vezetője szerint álhír, hogy éheznek és nincs pénzük

A tel-avivi reptéren rekedt magyarok vezetője szerint álhír, hogy éheznek és nincs pénzük

ashraf amra / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
ashraf amra / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Bodoczki Zsanett, a Ben Gurion repülőtéren rekedt 87 fős roma turistacsoport vezetője a 24.hu-nak elmondta, hogy minden segítséget megkapnak a helyi magyar konzulátustól, és reményeik szerint hamarosan hazatérhetnek.

Tegnap óta kapcsolatban vagyok az illetékes izraeli minisztériummal, a magyar kormánnyal és a konzullal is, aki nagyon sokat segít, kaptunk élelmet, kávét, innivalót, gyümölcsöt. Továbbá sok magyarországi roma segített bennünket pénzzel, ebből mindenkinek meghosszabbítottuk három nappal a biztosítását, és még enni-innivalót is tudtunk vásárolni

– mondta Bodoczki Zsanett, aki azonban igyekezett eloszlatni a Facebookon terjedő álhíreket is arról, hogy éheznének:

Fals információk terjednek arról, hogy éheznénk, nincs pénzünk és hasonlók. Ez nem igaz, mindenki jól van, mindenkinek van még pénze, legfeljebb egy-két embernek fogyott el az út végére, de ez sem probléma, mert kisegítjük egymást.

Elmondta, a konzul és munkatársai ott vannak velük egész nap és támogatják őket, és addig ott maradnak velük, amíg fel nem szállnak a gépre.

A Közel-Keleten bármikor bármi megtörténhet, itt száz százalékos védettség nincs, sajnos az én csapatom is megtapasztalta most ezt. Tegnap reggel 6 óra 20-kor arra ébredtünk, hogy megszólal a sziréna a szállodában, ezért lementünk az óvóhelyre, majd miután feljöttünk, már felvette velünk a kapcsolatot a konzul és a nagykövetség is. A gépünknek tegnap este kellett volna felszállni, de a járatunkat törölték. A szállodába már nem mertünk visszamenni, mert nem akarunk megkockáztatni egy újabb légiriadót a buszon (egyben odafelé már volt részünk), ezért a reptéren éjszakáztunk

– mondta Bodoczki Zsanett, aki szerint 202 magyar állampolgár van most a tel-avivi reptéren, ahová nem szűrődik be szerencsére a háború zaja:

Itt a reptéren nagy nyugalom van, csak a közösségi hírekből tájékozódunk mi is. Az én csoportom többsége roma, nagyon egységesek vagyunk, nyugodtak, és rengeteg segítséget kapunk otthonról, amiért nagyon hálásak vagyunk. De azt is szeretnénk kérni, hogy imádkozzanak Izraelért is, mert most nagy szükségük van rá.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik