A következő élő közvetítés része Miközben az uniós külügyminiszterek Kijevben találkoztak, Szijjártó Győrben mondta el, mennyire inspirálja Fico győzelme

Prigozsin fia is bejelentkezett a Wagner vezetésére

Olga MALTSEVA / AFP
Olga MALTSEVA / AFP

Egy amerikai kutatóintézet (az Institute for the Study of War) szerint Jevgenyij Prigozsin 25 éves fia, Pavel Prigozhin az elmúlt időszakban lépéseket tett arra, hogy átvegye a Wagner-csoport irányítását – írja a Skynews. A portál szerint az ifjabb Prigozsin tárgyalt az orosz nemzeti gárdával arról, hogy a zsoldosszervezet újra bekapcsolódjon az ukrajnai háborúba.

Amennyiben ez megtörténne, nehéz helyzet elé állítaná Andrej Trosevet, a Wagner korábbi parancsnokát, aki a múlt héten belépett az orosz védelmi minisztérium kötelékébe, és személyesen találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is.

Az ISW értékelése szerint „Wagner-csoport veteránjai nem zárják ki, hogy egy Prigozsinhoz köthető személy irányítsa a jövőben a szervezetet.” Hozzátették: egyelőre nem világos, hogy a Kreml miként képzeli el hosszú távon a Wagner-csoport és az orosz kormány közötti kapcsolat alakulását.

Pavel Prigozsin az orosz nemzeti gárdával folytatott tárgyalásokon ragaszkodott ahhoz, hogy a félkatonai csoport megtartsa a nevét, a jelképeit, az ideológiáját és a parancsnokait is – írja a Skynews.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik