A következő élő közvetítés része Ukrán külügyi szóvivő Orbánnak: Ukrajna területe változatlan, nemzetközileg elismert határok veszik körbe

Őrizetbe vett egy krími lakost az orosz biztonsági szolgálat, a férfit hazaárulással vádolják

illusztráció, STR / AFP
illusztráció, STR / AFP

A TASZSZ azt írja, az orosz biztonsági szolgálatok letartóztattak egy férfit Kercs városában, a Krím-félszigeten, akit azzal vádolnak, hogy információkat adott át az ukrán hatóságoknak. Az orosz állami hírszolgáltató az FSZB-t idézi:

Hazaárulás gyanújával őrizetbe vettek egy 45 éves kercsi lakost, aki egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül, aktív kapcsolatot tartott fenn az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési igazgatóságának egyik alkalmazottjával. A férfi a gyanú szerint fénykép- és videófelvételeket készített az ukrán biztonsági szolgálat utasítására a katonai felszerelések mozgásáról a különleges katonai műveleti övezet irányába (így hivatkozik az orosz vezetés az ukrajnai háborúra – a szerk.). Az információkat zárt kommunikációs csatornákon keresztül továbbította.

Oroszország 2014-ben annektálta a Krím-félszigetet. A területet a nemzetközi közösség nem ismeri el Oroszország részeként.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik