A következő élő közvetítés része Moszkva újabb brit vezetőket helyezett tiltólistára

Sérültekről, anyagi károkról érkeztek friss hírek orosz és ukrán oldalon

Russian Defense Ministry / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Russian Defense Ministry / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Nehéztüzérséggel lőtték orosz csapatok az éjszaka a Dnyipropetrovszki terület Nikopol kerületét és két ember megsérült – írja az ukrán állami média. Hat ház, egy magánvállalkozás épülete, egy autó és villanyvezetékek szintén megrongálódtak.

Orosz katonai repülőgépek hajnali öt óra körül lecsaptak a Herszon megyei Mykolaivka közelében is – derült ki a híradásokból. A támadás következményei még nem tisztázottak.

Kedden az orosz hadsereg 119 alkalommal lőtte a Herszon régiót: ezekben a támadásokban tizenkét ember sebesült meg. A Zaporizzsjai régiót 130 alkalommal támadták: egy ember meghalt, további egy fő megsebesült.

Leonyid Paszecsnyik, az orosz megszállók által a luhanszki régió élére ültetett kollaboráns vezető a TASZSZ szerint közölte, hogy Krasznodonban három óvoda és négy iskola távoktatásra állt át, mert a terület tűz alá került.

Vjacseszlav Gladkov, az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod régió kormányzója Telegramon jelentette, hogy egy ember megsérült és repeszsérülésekkel kórházba került, miután ukrán ágyúzás érte Bolsetyrojtyszkoje falut.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik