A következő élő közvetítés része Moszkva újabb brit vezetőket helyezett tiltólistára

Előkerült Viktor Szokolov, a halottnak hitt orosz flottaparancsnok

Előkerült egy videó Viktor Szokolovról, a fekete-tengeri orosz tengerészeti flotta parancsnokáról, akiről az ukrán különleges erők hétfőn azt állították, hogy harminchárom másik tengerésztiszttel együtt halálát lelte az orosz flotta szevasztopoli főhadiszállását ért rakétacsapásban.

A felvételt az orosz védelmi minisztérium hozta nyilvánosságra. Ezen kétségtelenül Szokolov tengernagy látható, de az nem teljesen világos, hogy a videó mikor készült. Az orosz védelmi minisztérium szerint a felvételen rögzített vezetői értekezlet kedden volt.

Russian Defense Ministry / ANADOLU AGENCY / AFP Viktor Szokolov az orosz védelmi minisztérium által nyilvánosságra hozott felvételen.

Az ukránok a hétfői közleményükben a tengernagyot nem említették név szerint, de bizonyítékok nélkül utaltak rá, hogy ő az egyik halottja a pénteki akciónak.

Ukrajna a BBC szerint a korábbi kijelentéseivel szemben visszakozni látszik az orosz védelmi minisztérium videójának nyilvánosságra kerülése után. Közleményükben most már csak nyílt forrásból származó információra hivatkozva állítják, hogy a parancsnok a harmincnégy áldozat egyike.

Rusztem Umerov, a nemrég kinevezett ukrán védelmi miniszter a CNN-nek azt mondta, ha Szokolov admirális meghalt, az „mindenkinek jó hír”, de ez még messze nem megerősített.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik