A következő élő közvetítés része Dróntörmeléket találtak Romániában, Észak-Korea mindig Oroszországgal lesz az imperializmus ellen

Orosz kormányzó: Lángokba borult a hajógyár Szevasztopolban

Tűz ütött ki, és huszonnégy ember megsérült, miután ukrán rakétatámadás érte a Krím-félszigeten található szevasztopoli hajógyárat – közölte Mihail Razvozsajev a kikötőváros 2020-ban beiktatott kollaboráns kormányzója a Telegramon.

Razvozsajev a közleményben azt írta, hogy a tűz „nem polgári létesítményben” keletkezett, és „nincs veszély”, amely a polgári lakosságot fenyegetné. A kormányzó egy képet is posztolt magáról, amelyen egy égő hajónak vagy kikötői berendezésnek látszó tárgy előtt áll.

Mihail Razvozsajev / Telegram

A tűzvészről és robbanásokról különböző orosz Telegram-csatornákon videókat is közzétettek – írj a The Guardian.

A szevasztopoli hajógyárban hajók mellett tengeralattjárókat is építenek és javítanak az orosz fekete-tengeri flotta számára, amely rendszeresen indít drón- és rakétatámadásokat Ukrajna ellen.

Az utóbbi hónapokban mind többször támadja Ukrajna a 2014-ben Oroszország által annektált félszigetet. A hét elején az ukránok azt is közölték, hogy olyan stratégiai jelentőségű fekete-tengeri olajfúrótornyokat szerzett vissza, amelyeket Oroszország 2015-ben foglalt el.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik