A következő élő közvetítés része Négyszemközt tárgyalt Novák Katalin és Zelenszkij, öt pontban állapodtak meg

Padon ülő idős emberek haltak meg orosz tüzérségi támadásban

NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Orosz tüzérségi támadás következtében meghalt három ember a kelet-ukrajnai Liman város közelében – közölték az ukrán hatóságok. A támadások Torszke és Zakitnye községeket érték, a halottakon túl két sérültről érkezett beszámoló.

A jelentések szerint a három halálos áldozatot – két nőt és egy idős férfit – egy padon ülve érte a támadás. A férfi életkorát 63 és 88 év közé becsülték.

Ez a vidék igen közel van a frontvonalhoz, és emiatt rendszeresen támadásoknak van kitéve – mutatott rá a BBC.

Torszkét helyi idő szerint 18:50-kor, Zakitnyét pedig fél órával később érte támadás – közölte a donyecki területi ügyészség a Facebookon. Az előbbi faluban egy ember a mellkasán, a vállán és a csípőjén szenvedett sérüléseket, utóbbiban egy huszonhat éves férfi koponyatörést és agyrázkódást szenvedett – tették hozzá.

Robbanásokról érkeztek jelentések az oroszok által megszállt Krímben lévő Szevasztopolból is, de a Krím helyettes kormányzója szerint csak az orosz flotta tartott lőgyakorlatot.

Négy civilt aknavetőtűz sebesített meg, egy lakóépületet pedig két drón rongált meg Szumi régióban, Szeregyina-Budában – közölte a regionális katonai közigazgatás a BBC szerint.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik