A következő élő közvetítés része Putyin nem kockáztatta meg, hogy letartóztassák, videóüzenetet küldött Dél-Afrikába

Uniós biztosok: Ez a háború az európai demokráciák védelméről is szól

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI

Az orosz államapparátus elferdíti a történelmet, és összeesküvés-elméleteket terjeszt, hogy rosszindulatú dezinformációval mérgezze meg a demokráciákat – írta a totalitárius és önkényuralmi rendszerek áldozatainak európai emléknapja alkalmából kedden közzétett közös nyilatkozatában Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke és Didier Reynders igazságügyekért felelős uniós biztos. Folytatni fogjuk munkánkat az emlékezés előmozdítása érdekében, és tényekkel fogunk szolgálni az ilyen torzítások lebontása érdekében – hívták fel a figyelmet nyilatkozatukban.

Kiemelték, hogy 84 évvel ezelőtt, augusztus 23-án írták alá német-szovjet megnemtámadási szerződést, a Molotov-Ribbentrop-paktumot, majd sokkal később kitört a második világháború, amely az európai történelem egyik legsötétebb fejezetét nyitotta meg.

Kontinensünk történelmének e fontos dátumán a totalitárius és önkényuralmi rendszerek számtalan áldozata előtt tisztelgünk. Emlékük nem merül feledésbe, és megerősítjük elkötelezettségünket, hogy ilyen tragédiák soha többé ne ismétlődhessenek meg”

– írták a biztosok. Az uniós biztosok szerint, továbbra is támogatni kell Ukrajnát, ameddig csak szükséges, mivel ez a háború az európai demokráciák védelméről is szól. A szabadságunk nem alku tárgya, ahogy Ukrajnáé sem – írták a nyilatkozatukban.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik