Nagyvilág

Négyen odavesztek a moszkvai csatornarendszerben

Vasily MAXIMOV / AFP
Vasily MAXIMOV / AFP

Föld alatti túrára indultak a moszkvai csatornarendszerben, ám többen eltűntek, miután a heves esőzések miatt csapdába kerültek. A Reuters jelentése szerint a túra résztvevői közül eddig négy ember holttestét találták meg, de többeket még mindig eltűntként keresnek.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester szörnyű tragédiának nevezte a történteket, de az áldozatok számáról nem beszélt. Elmondta viszont, hogy az eltűntek keresése folytatódik, és a nyomozók vizsgálják a baleset körülményeit.

A TASZSZ állami hírszolgáltató közölte, hogy a hatóságok büntetőeljárást indítottak, és a túra szervezőit kihallgatják. A kirándulást illegálisnak minősítették.

A vasárnap Moszkvában lezúduló heves esőzések miatt a csatornarendszer vízszintje hirtelen nagyon megemelkedett, ami megakadályozta, hogy az emberek a felszínre jussanak – idézte a TASZSSZ a mentőszolgálat munkatársait. A RIA szerint összesen nyolc ember vehetett részt a kiránduláson.

A halottak között van egy vállalat alkalmazottja, annak tizenöt éves lánya és tizenhét éves unokaöccse is – állítják közösségi oldalakon.

Moszkva kiterjedt csatornahálózatában, amelynek egyes részei a tizenkilencedik században épültek, számos idegenvezető kínál túrákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik