A következő élő közvetítés része Ukrajna Hollandiától és Dániától is F-16-osokat kap, a pilóták kiképzéséről is megegyeztek

Határmenti orosz megyéket és megszállt ukrajnai területeket lőtt orosz források szerint az ukrán hadsereg

ROB ENGELAAR / ANP / AFP
ROB ENGELAAR / ANP / AFP

Ukrán tüzérségi és dróntámadásokról is beszámoltak vasárnap orosz vezetők az MTI tudósítása szerint.

Az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod és Rosztov megye elleni dróntámadásokról és azok elhárításáról a két régió vezetője beszélt. Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója közölte, hogy az orosz légvédelem 12, a régióval azonos nevű székváros felé tartó légi célpontot semmisített meg. Az orosz védelmi minisztérium három lelőtt ukrán drónról írt. A kormányzó 156 ukrán tüzérségi csapásról is besázmolt.

Vaszilij Golubev, Rosztov megye kormányzója azt közölte, hogy a rádióelektronikus hadviselés eszközei a kameszki katonai bázis területén két, Novosahtyinszktól északra pedig egy ukrán kamikaze drónt kényszerített földre.

A nap folyamán egyébként ukrán drón találta el a pályaudvar épületét Kurszk belvárosában, aminek következtében öt ember könnyebben megsérült, és Moszkva közelében is földre kényszerítettek egy repülőszerkezetet. Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területeken is több településről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint az ukránok előző nap a fronton elszenvedett vesztesége meghaladta a 600 főt. Mint mondta, a legtöbben, több mint 280-an közülük a Donyeckért folytatott harcokban estek el.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik