A következő élő közvetítés része Moszkva megtorlással fenyegeti Ukrajnát

Egy család, két kisgyerek és a szüleik is meghaltak a ma reggeli orosz támadásban

STR / NURPHOTO / AFP
STR / NURPHOTO / AFP

Meghalt az a 12 éves fiú, aki életveszélyesen megsérült az orosz tüzérségi támadásban a Herszon megyei Shiroka Balkán. A gyerek apja, anyja és 23 napos kishúga is életét vesztette – írta a Guardian.

Ihor Klimenko (képünkön), Ukrajna belügyminisztere közölte: „Az egész család meghalt Shiroka Balkán” – írta. Ezzel hétre nőtt a Herszon megyében ma reggel végrehajtott támadások áldozatainak száma. A család mellett egy másik helyi lakost is megöltek Shiroka Balkán, két férfit pedig Sztanyiszlavovban.

Az ukrán főügyészség vasárnap közzétett becslései szerint a 2022 februárja óta tartó háborúban már legalább 500 gyerek halt meg, további 1100 pedig különböző mértékű sebesülést szenvedett. Az ügyészség részéről hozzátették, hogy a valódi szám ennél vélhetően sokkal magasabb, ugyanis a harcok sújtotta, valamint az orosz erők által megszállva tartott régiókból nincsenek adatok.

A legtöbb gyerek a kelet-ukrajnai donyecki és harkivi régióban vesztette életét, ám sok a halálos áldozat Kijev és Herszon térségében is – tette hozzá az ügyészség.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik