A következő élő közvetítés része Prigozsin él, szombat óta először szólalt meg

Az orosz titkosszolgálat megfenyegethette Prigozsin családját

TELEGRAM / @concordgroup official / AFP
TELEGRAM / @concordgroup official / AFP

Az orosz titkosszolgálatok megfenyegették Jevgenyij Prigozsin családját, mielőtt a Wagner zsoldoscsoport vezetője leállította a Moszkva elleni előrenyomulását – írja brit hírszerzési forrásokra hivatkozva a Telegraph.

A brit napilap cikke szerint az is kiderült, hogy a Wagnernek nem 25 ezer, hanem csak nyolcezer katonája volt és hogy ha tényleg megtámadta volna Moszkvát, akkor nagy valószínűséggel elvesztette volna a csatát.

Vlagyimir Putyin most megpróbálja beolvasztani a zsoldosokat az orosz hadseregbe, a vezetőket pedig lehetőség szerint kiiktatja – értesült a Telegraph.

A lap megjegyzi, hogy ezek az értesülések magyarázatot adhatnak arra, hogy Prigozsin miért fújt visszavonulót, az azonban még mindig nem egyértelmű, hogy valóban történt-e megegyezés, és ha igen, akkor milyen.

A Kreml szombaton azt állította, hogy ejtik a Prigozsin elleni, lázításról szóló vádakat, ha Fehéroroszországba megy, Putyin eddigi egyik legfontosabb bizalmasa azonban azóta sem kommentálta a történteket és azt sem tudni, hol tartózkodik.

Prigozsin esetleges felmentése azonban nem mindenki tetszését nyerte el, még az orosz propagandisták közül sem: Andrej Guruljov orosz parlamenti képviselő vasárnap azt mondta, hogy nincs más lehetőség, mint kivégezni Prigozsint és a Wagner csoport egy másik fontos vezetőjét.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik