Nagyvilág

A Wizz Air megerősítette, hogy két kollégájuk a svédországi repülőgép-baleset áldozata

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Megerősítette a Wizz Air a Hvg.hu-nak, hogy a légitársaság két munkatársa volt a halálos áldozata annak a repülőbalesetnek, amelyben egy magyar lajstromjelű, Lengyelországból Svédországba tartó gép zuhant a Balti-tengerbe.

A lap úgy tudja, hogy a baleset két magyar áldozata a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetői és a magyar gyökerű légitársaság pilótái voltak.

További részleteket a légitársaság nem mondott el, de azt írták, a pilóták magánúton voltak, így ők is csak azokat az információkat ismerik, amelyeket a hatóságok nyilvánosságra hoztak.

Két nagyszerű, szakmailag tökéletesen felkészült kollégát vesztettünk el. A Wizz Air osztozik a hozzátartozók fájdalmában és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családtagok, barátok és a kollégák felé

– tették hozzá.

A baleset vasárnap este nyolc óra körül történt, a Socata MS.893 Rallye Commodore 180 típusú könnyű repülőgép a Västerdalarna tartományban található Dala-Järna repülőterére tartott, amikor a svéd polgári légiközlekedési hatóság szerint útvonalat változtatott, vélhetően az időjárási körülmények miatt. Roncsait Norrköping közelében, a tenger fenekén, körülbelül nyolc-tíz méter mélységben találták meg, vízbe zuhanása előtt a fedélzeten lévők kapcsolatban álltak a légi irányítókkal, írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik