A következő élő közvetítés része Dimtrij Medvegyev: A háború nagyon sokáig, évtizedekig is eltarthat

Németh Sándor: Két terv, két erő harcol a történelemben

SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / AFP
SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / AFP

Két terv, két erő harcol a történelemben – mondta a Heteknek adott pünkösdi interjúban Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője. A lelkész szerint a világban 2015 óta olyan nagy jelentőségű fordulat zajlik, a migrációs hullám, a világjárvány majd pedig az orosz-ukrán háború nyomán, amelyek következtében minden nemzetnek újra kell gondolnia a helyét és perspektíváját.

A lelkész szerint ma Európát és az uniót materialista-liberális alapokon akarják felépíteni, amellyel szemben nő az ellenállás. Az ilyen nagy birodalmi jellegű mozgásokban Magyarország, mint tranzitország érdeke az, hogy ne legyen domináns világbirodalom – fejtette ki. „Az unióhoz való tartozással együtt szükséges lenne az Egyesült Államokkal, Oroszországgal, Kínával és Indiával és más országokkal is a kölcsönös érdekek alapján jó gazdasági kapcsolatokat fenntartani” – nyilatkozta Németh Sándor.

Kapcsolódó
Németh Sándor szerint szükséges jó gazdasági kapcsolatokat ápolni Oroszországgal is
A Hit Gyülekezete vezetője szerint még az is lehet, hogy a monarchiák helyreállnak, a hagyományos kereszténység birodalomteremtő ereje megújul.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik