Nagyvilág

Nem keresi a kapcsolatot a szüleivel a nyolc társát kivégző 13 éves szerb diák

MTI/AP
MTI/AP

A belgrádi Blic című lap szerint továbbra sem mutat megbánást az a 13 éves szerb fiú, aki kivégezte nyolc társát, és a biztonsági őrt egy belgrádi általános iskolában – szemlézte a cikket az RTL Híradója.

Mint írják, a gyermekpszichiátrián kezelt tizenévest az foglalkoztatja, hogy mikor engedik ki, illetve hogy milyen reakciókat váltott ki a tette. A szüleivel sem keresi a kapcsolatot, miközben teljesen higgadtan viselkedik, így nyugtató szereket sem kap.

Közben a vajdasági Szabadkán letartóztattak egy gimnazista fiút. Sajtóinformációk szerint a tinédzser a közeli Topolyán él, és az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI kereste meg a szerb hatóságokat, amiért a fiú sorozatgyilkosok neve alatt hozott létre profilokat és bombakészítésről gyűjtött információkat. Az iskolapszichológusnak arról beszélt, hogy az iskolában senkit sem akart bántani, ám az megfordult a fejében, hogy egy óvodánál merényletet kövessen el.

Kapcsolódó
Őrizetbe vették a belgrádi iskolai mészárlást elkövető diák apját
Mivel a fiú még nem tölötte be a 14. életévét. A gyanú szerint az apa többször is lőtérre vitte a fiát, a fegyvert pedig nem biztonságos helyen tárolta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik