A következő élő közvetítés része NATO-főtitkár: Csaknem az összes nyugati harcjármű megérkezett Ukrajnába

Orosz tiltakozó jegyzéket kapott a moszkvai amerikai nagykövetség

Tiltakozó jegyzéket adtak át az orosz külügyminisztériumban az amerikai nagykövetség egyik magas rangú diplomatájának csütörtökön amiatt, hogy a képviselet nem biztosított időben vízumot az ENSZ Biztonsági Tanácsának New York-i ülésén elnöklő Szergej Lavrov külügyminiszter sajtókíséretének.

Az újságírók csak azt követően kapták meg a beutazási engedélyt, hogy Lavrov Egyesült Államokba tartó különgépe felszállt. Az eljárást az amerikai nagykövetség semmivel nem indokolta meg. Orosz sajtójelentések szerint John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője az intézkedést azzal indokolta, hogy az érintettek állami tulajdonban lévő médiumok „propagandistái”. Moszkvában ezzel kapcsolatban arra hívták fel a figyelmet, hogy a magánkézben lévő orgánumok újságíróit ugyanilyen elbánásban részesítették.

Fatih Aktas / Anadolu Agency / Getty Images Szergej Lavrov orosz külügyminiszter levezető elnökként vesz részt az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén a szervezet New York-i székházában, az Egyesült Államokban 2023. április 24-én.

Az orosz külügyminisztériumba csütörtökön behívatott amerikai diplomatával moszkvai tájékoztatás szerint közölték:

az efféle szabotázs, amelynek célja az újságírói munka akadályozása, nem marad válasz nélkül.

Lavrov nemrégiben támogatásáról biztosította azt az elképzelést, hogy egy másik országba helyezzék át az ENSZ székhelyét, mert, mint mondta, az Egyesült Államok rendszeresen visszaél házigazdai szerepével.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik